algon info
Nyheder & Meddelelser
fra
Webmaster


Driftsituation:        hvis du kan læse denne meddelse, så er det bevis på at alt kører normalt lige nu

Vi laver vedligeholdelsesarbejde om søndagen, så der kan undertiden være kortvarige forstyrrelser, men vi prøver at minimere nede-tid.

Nyheder:

2. april 2018 -*- Vores server har udtjent sin værnepligt (den er nu over 8 år), og verdens bedste hostingsite "Sagitta" i Kokkedal, har hjulpet med at skaffe en ny server. Lige nu kører web-siderne på den nye server, og i næste uge lægges mail over på serveren.
Den nye server er så stor, at vi sparer vedligeholdelse ved at køre begge applikationer på sammen (fysiske) maskine.

8. marts 2015 -*- Vi lægger -- meget langsomt -- over til at skifte hovedomæne fra solengen.dk til algon.dk
Vi kører NTP (Network Time Protocol) på dette sted.
Dette betyder, at vores lille GPS drevne server er med til at sikre, at maskinerne på det danske netværk er i stand til at synkronisere tiden (klokken) inden for nogle få millisekunder.
Det er ikke så væsentligt for alle os almindelige mennesker, men det er faktisk vigtigt i erhvervslivet.
raspi1-cpu Traffic Graph
raspi1_ntp-b Traffic Graph

Ultimo februar 2010 skiftede vi over til ny(e) servere, og efter en uges mailkaos kører det nu fint og effektivt. Den nye server kører med virtuelle systemer, således at mail og hjemmesider kører på hver sin (virtuelle) maskine.
Teknisk set:
Fujitsu server X150 med 7 Gbyte hukommelse og 2 CPU'er,
Fedora 20 og Debian 7.8 operativsystem på virtuelle servere.

Services på algon

Vi har åbnet nogle services, som man kan tilmelde sig, herunder en Webmail (for dem som bruger algon/solengen som mailserver).

Har du lyst til at forsøge med din egen hjemmeside ?

Vi tilbyder dig en hjemmeside på SOLENGEN, med et navn som f.eks. "minside.solengen.dk" (eller du kan få din nuværende hjemmesideadresse overført til vores server).
De eneste betingelser er, at vi ikke ønsker at lægge serverplads til noget ulovligt (f.eks musik-filer, film e.lign.), porno eller kommercielt indhold.
Prisen reguleres opad med 15% årligt (fra startprisen på 0 kr.), det vil sige, det er ganske gratis, så længe der er kapacitet på vores server.
Vi lover til enhver tid at holde følgende service niveau(for vores "gratister"): "hvis serveren er oppe og kører normalt, så er siden på Internettet, ellers er den det ikke"

Se eksempel på en hjemmeside/"sociologisk afhandling" på denne server (humørikoner og udtryk på MS Messenger):
                      DET RENE FORHOLD OG PLASTISK SEKSUALITET I MSN MESSENGER

For de tekniske:  vi kører med Fedora 20 (X86_64)operativsystem, mysql(MariaDB version 15.1), Apache 2 og PHP(Zend machine v 2.5.0)


Vi værner om privatlivets fred

Der anvendes ikke cookie's på denne side.

Statistik

Serveren samler statistik over alle besøg i serverens statistik-fil, her vil dit IP-nummer (og eventuelt dit DNS-navn) være opført, i samme statistikfil er også noteret hvilket tidpunkt du har besøgt siden, din browsertype, samt hvilke sider du har set på algon-serveren, men der opsøges ikke andre oplysninger om dig eller din færden på Internettet.
Statistik-filen opbevares i ét år, hvorefter den slettes.


Rettigheder

Alt materiale på hjemmesiderne http://www.algon.dk og http://www.solengen.dk med tilhørende undersider, såsom billeder, layout og grafik er ikke kommercielt, men privat materiale.
Indholdet på siderne er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres, benyttes, eller offentliggøres af private personer, firmaer eller andre kommercielle og frivillige organisationer eller andre, uden direkte skriftligt samtykke fra undertegnede
Skulle du være i tvivl, så Læs ophavsretsloven
med venlig hilsen
Niels Søndergaard
webmaster@salgon.dk